Semi-Pro-Squat-Rack-MS-S107

Squat rack

Perfekt for dig, der gerne vil træne i hjemmet med minimalisk design, kvalitet og let tilpasning.

power rack

Power rack

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hvis du går og tænker på at bygge dit eget personlige træningscenter i hjemmet, så er et squat redskab noget af det vigtigste du kan anskaffe dig da squats er en af de bedste træningsformer for styrkning af core og ben.
Hvis du har været oppe i et træningscenter har du nok set både en squat rack og en power rack, men det kan være du ikke har gjort dig overvejelser om hvad forskellen er? Denne side er ment som en guide for dig, der står med overvejelserne om at købe ét af disse produkter.


Squat racken og power racken er meget forskellige i design og vægt, men begge redskaber tjener i sidste ende det samme formål: at give dig muligheden for at træne din core og ben, men giver dig forskellige muligheder for at nå dette mål.


Sikkerhed

Squat racken kan være monteret med forskellige kroge eller metalben, der har til formål at tilbyde en mekanisk spotter, men hvis du overskrider din vægt og ikke kan komme op, så bliver du nødt til at smide vægten, hvilket kan medføre at dit gulv kan blive beskadig, hvis du ikke køber pudder, der kan aftage skaden.
Power racken er designet anderledes end squad racken og er betydeligt større og er i nogle tilfælde også refereret til som et bur. Dette design gør det muligt at indstille de forskellige metalstænger, så du til hver en tid kan støtte vægten på dem, hvilket gør at power racken tilbyder en større sikkerhed for brugeren.

Fleksibilitet

Squat racken tilbyder forskellige variationer af squats og bænkpres med en squat rack, men den er i mange tilfælde begrænset til få øvelser.
Power racken giver de samme muligheder som squat racken som squats og bænkpres, men man kan også lave forskellige variationer af chin-ups, pull-ups, dødløft og barbell curls og mange andre øvelser.

Størrelse

Squat racken er meget mindre og vejer ikke specielt meget i forhold til power racken, hvilket gør at du nemt kan flytte rundt på den i huset og den kan placeres hvor du har lyst til det. Højden er heller ikke specielt høj, hvilket betyder loftets højde ikke har nogen betydning.
Power racken er meget mere bulky og stor, hvilket betyder den kræver væsentlig mere plads i hjemmet og højden kan gå hen og blive et problem, hvis du ikke har specielt højt op til loftet. Den er også meget svær at flytte rundt på.

Stabilitet

Squat racken kan komme med gummifødder og nogle designs kan være mere robuste end andre, men der er begrænsninger når det kommer til vægtgrænsen, hvilket kan gå hen og blive et problem, hvis du gerne vil op i den høje vægtklasse når du træner.
Power racken giver en meget sikker og robust trænings session og er for dig, der gerne vil presse dig selv til det yderste i din styrketræning uden frygt for at udstyrret måske ikke kan følge med dig.

Pris

Squat racken variationer af dette redskab kan allerede købes for en værdi af 699 kr. mens andre variationer, der tilbyder mere fleksibilitet kan komme op og koste omkring 1.699 kr.
Power racken er som sagt en langt større og robust træningsudstyr, der kan tilbyde en langt bredere mulighed for træning end squat racken, hvilket derfor også er reflekteret i prisen. En billig standart version af power racken kan koste omkring 3.499 kr. mens de dyre udgaver kan komme op og koste omkring 15.000 kr.

Tilpasning

Squat racken har ikke mange muligheder for tilpasning bortset for montering af holdere til vægtskiverne.
Power racken kan tilpasses på mange forskellige måder med holdere til vægtskiver, elastikker, kæder, sikkerheds pinde og meget andet udstyr.


Konklusion

I sidste ende så kommer dit beslutning til at tage udgangspunkt i to forhold, plads og budget. Du bliver nødt til at foretage dig nogle opmålinger af dit hus eller det værelse du gerne vil ombygge til et træningscenter. Både højden og gulvet er vigtigt for at kunne håndtere power racken, mens det er mindre vigtigt hvis du ville vælge squat racken. Hvis du vil øve pull-ups er det også vigtigt at der skal være ekstra afstand op til loftet.

En anden vigtig faktor er selvfølgelig dit budget som du har sat af til købet. Husk at det kan gå hen og blive et dyrt køb, så du bør udføre noget research inden du gør dit endelige køb, da et impulskøb kan være meget problematisk. Husk ikke at skær for mange finansile hjørner med dit køb, da din sikkerhed er af højeste prioritet.
Hvis du er ny til disse redskaber, så kan du starte ud med en squat rack så du kan blive mere bekendt med processerne og så senere skifte til en power rack denne mulighed