Squat er en af mine yndlingsøvelser når jeg går i fitnesscenteret. Det er simpelthen en øvelser der sparker røv, helt bogstaveligt!

Squat er min favorit fordi den træner hele underkroppen på en gang og derudover træner mine kernemuskulatur og får sat gang i kredsløbet. Du kan rigtig mærke det efter en omgang squat ikke?

Her får du mine bedste tips til at få mere ud af dine squat træning:

Varier din squat træning og få bedre resultater

Mit bedste råd til dig der squatter er at være lidt mere kreativ med hvordan du træner squat. Mange af os bruger det lidt på en styrkeløft agtigt måde, med lave reps og så tung vægt som muligt, som lidt en ego-øvelse.

Det er jo også fint nok, men hvis du har mål om at squatte for at få en flottere krop er det nok ikke den mest effektive måde at gøre det på.

Jeg anbefaler i stedet for at variere både reps og antal sæt, men også at prøve andre squat øvelser og ikke kun højt backsquat.

Flere reps og lavere vægt

Jeg vil anbefale dig at prøve at eksperimentere med lavere vægt og flere reps. I stedet for at køre en klassisk 5×5 så tag 3×8 eller gå endda helt op på 12 reps. Gå ned i vægt og kør det som du ville en almindelig øvelse for hypertrofi.

Og hvorfor egentlig ikke? Squat rammer dine lår og dine glutes, så hvis du gerne vil have en god røv og flotte lår, så træn dem præcis ligesom du ville enhver anden muskelgruppe, som du vil have til at vokse.

Prøv front squat og andre variationer

Jeg træner næsten udelukkende front squat fordi jeg har et problem med min nakke og derfor ikke vil have vægten liggende på ryggen. Men jeg ser meget få der træner front squat og det synes jeg er en skam.

Der er mange fordele med front squat, ikke mindst at det kræver en stærk kernemuskulatur og at man kan komme meget dybt ned i sit squat.

Front squat træner også andre muskler mere end back squat, så hvis du træner begge får du en mere alsidig træning.

Det er ok at holde pause

Når jeg ser på mange træningsprogrammer for nybegyndere er der ofte squats hver gang du træner og det synes jeg er for meget, især hvis du også træner dødløft. Det bliver nemt for meget med squat hvert træningspas.

Jeg træner kun squat 2 gange om ugen og løber så hellere en tur eller laver noget andet træning.

Da jeg begyndte at træne med Starting Strength trænede jeg squat 3 gange om ugen for fuld skrald og det er simpelthen for meget. Det gør jeg ikke igen.

Categories:

Tags:

Comments are closed