Vores tænder er meget vigtigere, end de fleste af os går rundt og tror. Vi har altid lært at vi skal børste tænder morgen og aften, og der er altså en grund til, at det er så vigtigt. Tænderne skal være sunde, og hvis ikke de er det, kan det være meget slemt. Har man smerter eller problemer med tænderne, skal det altså behandles hurtigst muligt, hvis du vil øge din generelle sundhed.

Akut tandpine – det er ikke rart

Lider man af tandpine ved man, at det slet ikke er rart. Faktisk er det yderst smertefuldt, og det er ikke noget, der bare lige går over. Derfor er det noget, du skal have gjort noget ved med det samme. En tandpine forsvinder altså ikke bare, hvis du venter, så du skal have fundet en tid ved tandlægen. Lad din tandlæge i Slagelse hjælpe ved akut tandpine.

Det kan du gøre selv for din sundhed i munden

Ved en smertefuld tandpine kan det være ekstra svært at vente på at komme afsted til tandlægen. Smerte er aldrig rart, men der er nogle ting du kan gøre derhjemme, der muligvis kan hjælpe dig lidt. Du skal stadig huske at tage til tandlægen, dette er bare hvad du kan gøre, mens du venter.

Du skal rense din mund, og det skal gøres med varmt vand. Det er altid godt at holde munden ren, specielt når man lider af en smerte i munden. Derfor skal du også gerne fjerne madrester og lignende fra tænder.

Er smerterne meget slemme, kan du bruge mundskyllemidler. De skal indholdet det, der hedder klorhexidi, som du kan købe på håndkøb. Du kan desuden bruge is til at mindske mulige hævelser du kan få eller har. Du kan derudover gøre tandpinen lidt nemmere at komme igennem med smertestillende piller, læg dog ikke pillen mod tandkødet.

Bestil tid hurtigst muligt

Selvom det aldrig er rart at komme til tandlæge, og det bestemt heller ikke er billigt, er der mange, der helst vil undgå at tage af sted til tandlægen. Men lider man af akut og smertefuld tandpine, kan man altså ikke undgå at bestille en tid.

Du kan prøve at gøre meget derhjemme, men chancen er ikke stor for, at det bare går over. Tandpine kommer ofte af en grund, og hvis det skal væk igen, er der brug for tandlæger til at tjekke dine tænder. Prøv hjemmemetoderne først for at mindske smerten lidt, og bestil derefter en tid hos tandlægen. Din tandlæge kan helst sikkert hjælpe dig med, hvad du skal gøre, hvis du lider af tandpine. Bestil tid nu, så smerten kan gå væk. Ingen synes det er rart med smerte, så hellere gør noget ved det nu.

Categories:

Tags:

Comments are closed