En hård og intens squat træning kan være ekstremt hård for kroppen, og efter din træning er det vigtigt, at få kroppen til at restituere så hurtigt, som muligt så den igen kan performe 100%.

Ved at implementere nogle gode rutiner, kan du effektivt hjælpe din krop med, at restituere hurtige, samt reducere chancen for skader og overbelastninger.

 

I denne artikel vil vi komme med nogle af vores bedste rutiner til muskelrestitution, så du hurtigere kan komme dig over en hård og intens squat træning.

Disse rutiner vi nævner er nemme, at implementere til ens hverdag, og langt de fleste kræver ikke ret meget at implementere.

 

Øget blodcirkulation med massage

Efter din squat træning eller dagen efter kan det være en god ide at få massage på dine ømme og trætte muskler.

 

Massage øger kroppens naturlige restituering ved at øge blodcirkulation, hvilket betyder at kroppen hurtigere bliver klar til en ny træning.

 

En professionel massage er dyr og svær, at implementere i hverdagen, og derfor kan det være en god ide at investere i et massageapparat, der kan hjælpe med at give massage.

Der findes en del forskellige massageapparater på markedet, og nogle af de mest kendte er massagepistol, massagestol, massagepude, mv.

 

Fyld kroppen op med næringsrig mad og væske indenfor 30 minutter efter træningen

En hård og intens træning tager meget energi fra kroppen, og derfor skal du hurtigst muligt fylde depoterne op igen efter træningen med god næringsrig mad og drikkelse.

 

Der er undersøgelser der viser, at man har et ”magisk” vindue 30 minutter efter træningen er færdig, hvor kroppen optager næring ekstra godt.

 

Til at fylde depoterne op igen bruger mange proteindrikke med kulhydrater, ellers er et godt og billigt alternativ en kakaodrik, da den også indeholder meget protein og kulhydrater.

 

 

Sov i minimum 8 timer i døgnet

Når vi ligger os til at sove, så begynder vores krop automatisk at reparere sig selv, og din krop har brug for ekstra meget søvn til at reparere sig selv efter en hård og intens træning.

 

Hvor meget du skal sove, er meget individuelt, men en tommelfingerregel til en optimal søvn efter en hård og intens træning er mindst 8 timer.

Der er en række ting du selv kan gøre for, at få en optimal søvn.

 

Du bør undgå alkohol, og koffeinholdige drikke før du skal sove, da det kan forstyrre din søvn og forringe kvaliteten af din søvn.

Derudover bør du også undgå, at se på en skærm 30 min før du skal sove, da det blålys der er i en skærm, udsender et signal til hjernen om, at den skal holde sig vågen.

 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed