Alle atleter bør kende til mikrogrønt. https://www.mikrohaven.dk/mikrogroent/hvad-er-mikrogroent/

 

Og mange gør det helt sikkert hvis de har hørt om sådan noget som hvedegræs. Det er en ægte superfood der bruges som kosttilskud og reelt dyrkes som mikrogrønt.

Det er blot de færreste der ved at det sagtens kan dyrkes hjemme. Og gør man det, får man en langt højere kvalitet i hvedegræsset.

 

Men hvad er mikrogøntsager egentligt?

 

Det er planter der høstes i kimstadiet – altså inden de får deres første ægte blade. Det er ca 7-14 dage efter planten er sået at den er klar til høst.

 

De indeholder op til 40 gange så mange vitaminer og mineraler som deres fuldvoksne version og derfor betragtes mange af disse planter som en superfood.

 

Generelt indeholder mikrogrøntsager væsentligt højere niveauer af vitaminer og carotenoider – cirka fem gange højere – end deres fuldvoksne version. Dette betyder at det absolut kan være besværet værd at prøve at tilføre disse til din daglige kost. Især hvis du træner meget og har fuldt fokus på at give din krop de byggesten der skal til, for at opbygge muskler og speede restitutionen op.

 

Rigtigt mange af de planter der dyrkes på denne måde er fyldt med proteiner, og udover at være sundt på alle parametre, er det bare et super godt ekstra supplement af proteiner. Her er der især solsikke og ærter der udmærker sig – og fordi de er ret store og nemme at dyrke, så får man meget plante for pengene.

 

Hvordan kommer du så i gang med at dyrke det?

 

Det er super simpelt at dyrke mikro grønt og alt du reelt skal bruge er en vindueskarm, lidt jord og en beholder. Og så selvfølgeligt nogle frø du kan spire. Frøene er nemt tilgængeligt på nettet og kan købes til en rimelig pris. Og de fleste producenter giver dig også en hurtig instruks på, hvordan du bedst dyrker den valgte plante.

Du kan dyrke det hvor som helst – også inde i din lejlighed og det kan dyrkes året rundt. Om sommeren kan det være en ekstra fornøjelse at dyrke det ude, hvis man har adgang til en altan eller terrasse. Og det fede er at man skal ikke være havemenneske eller have specielt grønne fingre for at lykkes med det.

 

Interesserer du dig generelt for urban gardening og at dyrke dine egne grøntsager, kan jeg anbefale dig at læse mere på om at dyrke grøntsager i byen på selv den mindste plads. https://www.mikrohaven.dk/urban-gardening/

 

Categories:

Tags:

Comments are closed