Når man udøver en bestemt sport, så er det vigtigt at træne muskelgrupperne individuelt, så man kan blive bedre til sin sport. Det handler ofte både om balance, styrke og fleksibilitet, som man ikke altid kan opnå i selve sportsgrenen, men som vil gavne den enormt.

Det er noget som i sidste ende vil give super gode resultater og øge din performance. Nogle muskelgrupper er nemlig værd at træne uden for sportsgrenen, fordi det kan give mere styrke og belastning til kroppen, som den måske ikke bliver udsat for under sporten.

Træn op til din sportsgren

Når man træner op til sin sportsgren, så skal man overveje hvilke muskelgrupper det egentlig er man bruger. Det kan være mange forskellige, men målet er at træne de største muskelmålgrupper, fordi de små bliver trænet, når man udøver sin sport.

Går ens sport for eksempel ud på at løbe meget hurtige eller korte distancer, så skal man have fat i musklerne i benene og i ryg- og mavemuskulatur. Når man træner disse muskler, så vil man både få en højere udholdenhed, men man vil også få et kraftigere afsæt, hvis man skal have en spurt.

En helt anden sport kunne være ridning, hvor det er essentielt at træne sine mave- og rygmuskulatur, fordi det giver en øget balance. Når balancen er der, så vil det både se pænere ud, men for rytteren vil det også føles langt mere behageligt. På denne måde kan man også undgå sidestik.

Gå aldrig ned på udstyr

Selvom god træning udenfor selve sportsgrenen er essentiel, så er det også vigtigt at have det rette udstyr. Løbesko er et godt eksempel på, at man kan ødelægge knæ og led, hvis man ikke udskifter dem hyppigt nok. Dette vil naturligvis også påvirke ens performance.

Til ridning er udstyr til rytter mindst lige så vigtigt. Det er et stort og kraftfuldt dyr, og det er derfor enormt vigtigt at have det rette udstyr, så man passer så godt på sig selv som muligt. Det giver som regel også en bedre oplevelse til hest, når man har det rigtige udstyr på sig.

Categories:

Tags:

Comments are closed