Sådan gør vi hjemme hos os

Hvem vil ikke gerne komme til middag hos en familie, der ved alt om vegansk madlavning og har god forstand på det at hoste og få folk til at føle sig virkelig velkomne, også selvom de er ærke-kødspisere, som aldrig har haft en kødfri dag i deres liv?

Det håber jeg da, at du gerne vil. Måske har du endda selv tænkt på at begynde at spise meget mere grønt. Kunne du tænke dig at blive vegetar, eller sågar veganer? Så skulle du da tage at melde dig ind i Dansk Vegetarisk Forening. Her kan du lære en masse om vegansk mad og få gode råd og tips til en god og lækker vegansk aftensmad.

Du kan læse meget mere om gode og grønne forbrugsvalg herinde.

Jeg er en af de rigtig grønne

Gå grøn, min ven. Det vil jeg virkelig anbefale dig. Derfor vil jeg meget gerne invitere dig hjem til vegansk middag herhjemme hos mig og min skønne, grønne familie. Hvem er vi? Ja, det må du nok spørge om. Vi er en meget fysisk aktiv og sporty familie, og vi er også en vegetarisk familie som er godt på vej til at blive en vegansk familie.

Grunden til at vi har gået den her vej er at vi startede med at holde kaniner, og de spiser jo rigtig meget grønt. Mange af dem var glade for gulerødder, men de var godt nok også vilde med salat. Det viste sig bare, at det var vi også. Til sidst begyndte vi at spise sammen med kaninerne. Ja, jeg er ikke flov over at sige at vi spiste kaninernes mad. Det skete bare, og sådan noget må man være klar til at tilgive sig selv.

Hvordan bliver du en menneskelig kanin?

Spøg til side. Det er naturligvis ikke det du bliver, men det er altid rart at spise en masse gulerødder og salat. Husk dog at spise alting med måde. Din mave bliver glad for det hvis du husker at spise varieret. Der er så meget lækker og sund mad du kan lave når du spiser grønt og vegetarisk, og mange synes faktisk at det bliver lettere at lave god mad, når de går grønt, fordi de bliver opmærksomme på så meget nyt og godt mad.

Vær ikke bange først og fremmest, og lyt så til mit life advice

  • Spis mega meget salat. Du skal fylde op på det grønne, og det vil du og især din mave blive glad for.
  • Spis bønner og bælgfrugter. Det giver masser af gode proteiner.
  • Brug mad med umami smag i som smagsforstærker.
  • Spis kål, fx blomkål og broccoli.
  • Læs op på hvad superfoods er og spis masser af det.
  • Husk på at frugt er virkelig godt og fyldt med vitaminer.
  • Dyrk masser af motion. Det giver en rigtig god appetit.

Categories:

Tags:

Comments are closed