Er du træt af at vente på at de andre fitness hajer færdiggør deres sets ved de forskellige maskiner og stativer? Takket være den moderne teknologi kan du nu have dit helt eget squat rack i hjemmet.

Læs med her for at finde ud af hvilket squat rack der er bedst for dig, og hvorfor du overhovedet skal træne med squat rack.

Hvad kan bruget et squat rack til?

Hvis du gerne vil bygge muskelmasse og styrke er et squat rack et must-have. Dette stativ giver dig en sikker måde at træne med store og tunge vægtstænger, uden at de smadrer gulvet. Der er faktisk mange øvelser der kræver et squat rack før du overhoved kan udføre dem.

Hovedformålet ved et squat rack ligger dog i navnet “squat rack”. Squats! Det er perfekt til denne øvelse, da du kan hæve stativet i højden for at hvile vægtstangen på stativet i skulderhøjde. Så skal du blot gå ind under vægtstangen, løfte, gå lidt tilbage og BUM! Så er du i gang med tunge squat løft hjemmefra.

Hvorfor er squat rack godt til hjemmetræning?

Squat racks er ekseptionelt gode at have i sit hjemmefitness af flere årsager. Du har f.eks. ikke behov for at der er en person til at spotte dig.

Du kan udføre mange flere øvelser end du regner med, da man oftest kan hæve eller sænke stativet. Dette gør at du kan udvide dine træningsøvelser fra squats til dødløft.

Du kan endda kombinere et squat rack med andet udstyr såsom træningselastikker eller andre kabler, for virkelig at udforske nye træningsområder.

Ved at have et squat rack i hjemmet, slipper du også fra bekymringerne om, at andre mennesker skal bruge det samme stativ – som i fitnesscenteret.

Hvilket squat rack skal jeg vælge?

For at finde det helt perfekte squat rack til netop dine behov, er der hovedsageligt 3 ting du bør overveje:

  1. Hvor meget plads har du til et stativ? Og hvor højt er der til loftet?
  2. Hvor meget er du villig til at betale?
  3. Hvad er dit hovedformål ved brug af et squat rack?

Ønsker du et simpelt stativ der blot skal holde din vægtstang? Eller vil du hellere have et mere avanceret stativ, hvor der kan tilkobles andet udstyr for et bredere udvalg af træningsøvelser? Dette bør du gøre op med dig selv, hvad du har behov for, før du begynder at kigge efter squat racks.

Der findes også justerbare, fritstående og dermed transportable stativer hvor du selv bestemmer afstanden mellem fødderne på stativet.

Categories:

Tags:

Comments are closed